Wednesday, December 10, 2008

Wawancara Gawean

Ceritane mbek nunggu ketemu client Ngadimin terkenang kenang pengalaman pas nggolek gawean mbiyen.....

G  : Kowe nduwe omah opo ora.....?
a   : dereng....
G  : Wah kowe ora iso ketompo nang kene
a   : Lho kok ngaten...... ..?
G  : Mengko kowe mesthi ngajukne utang nang perusahaan.
a   : Ah.. mboten kok, Sak janipun tiyang sepuh
      kulo niku sampun sugih.
G  : Yo malah ora ketompo
a   : Lho kok ngaten.....?
G  : Mengko kowe kerjo mung nggo hiburan,
     nongkrang nongkrong ae.

***

G  : Kowe nduwe motor opo ora....?
b   : Mboten.
G  : Ora ketompo
b   : Lho kok mboten ketompo ?
G  : Mengko kowe mesthi njaluk bantuan kredit.
b   : Sak janipun gadhah, ning tasih ten kampung,
      gampil mangke kulo beto ngriki.
G  : Wah malah ra ketompo....
b   : lho kok ngoten
G  : nggone parkire wis ra nyukupi.

***

G  : Kowe wis lulus sarjana tenan.....?
c   : sampun pak....
G  : Ora ketompo, kene iki golek sing SMA ae,
     luwih manutan lan ben mbayare murah
c   : Sak janipun kulo tasih badhe skripsi
G  : Malah ora ketompo.....
c : Lho kados pundi to....?
G : Mengko kowe kerjo mung ngetik nggawe
    skripsi, lek wis lulus mesti golek kerjo
    neng perusahaan liyo.

***

G : Kowe seneng guyon opo ora ?
d : Mboten pak, kulo serius nek nyambut gawe.
G: Ra ketompo.....
d : waa......kok ngoten?
G : Engko konco koncomu lan anak buahmu podho stress.
d : Sak jane nggih sekedhik sekedhik seneng guyon.
G: Malah ora ketompo.
d : Lho kok......
G: Engko kowe mung gawe guyu kancamu lan
   dolanan email-emailan sing lucu.......

***

G : Kowe mau mrene numpak opo ?
e : Nitih mobil
G : Kowe ora ketompo
e : Sebabipun ?
G : Saiki BBM mundhak terus, mengko
    kowe njaluk mundhak bayar terus
e : Wo, kulo wau namung mbonceng, kok
G : Tambah ora ketompo
e : Lho, lha kok ... ?
G : Mengko mung gawene mbonceng mobil kantor.
    Ngrusuhi !

***

G : Anakmu akeh opo sithik ?
f : Kathah pak
G : Kowe ora ketompo
f : Sebabipun ?
G : Nyambut gawemu ora jenjem, mung mikir
    gawe uanaaaaaak terus
f : Lha wong namung anak adopsi, kok.
G : Tambah ora ketompo
f : Lho, lha kok ... ?
G : Gawe anak bae aras2en, opo maneh nyambut gawe

***

G : Kowe wis ngerti gaweyanmu durung ?
h : Dereng
G : Kowe ora ketompo
h : Sebabipun ?
G : Arep nyambut gawe kok ora ngerti gaweyane ?
h : Oo, nek damelan niku mpun ngertos kok
G : Tambah ora ketompo
h : Lho, lha kok ... ?
G : Kowe rak mung arep keminter, to ?

***

G : Kowe ngerti kahanan kantor kene durung
k : Dereng
G : Kowe ora ketompo
k : Sebabipun ?
G : Arep nyambut gawe kok ora ngerti kantore ?
k : Wo, sekedhik2 mpun ngertos kok
G : Tambah ora ketompo
k : Lho, lha kok ... ?
G : Kowe senengane ngudhal-udhal wewadi kantor, to ?

***

G : Kowe kerep loro ?
m : Mboten
G : Kowe ora ketompo
m : Sebabipun ?
G : Mesthi kerep mbolos, wong arang2 gering
m : Wah, sakjanipun nggih asring
G : Tambah ora ketompo
m : Lho, lha kok ... ?
G : Kantor iki ora nompo karyawan pileren.

***

G : Kowe biso main Internet ?
n : mBoten
G : Kowe ora ketompo
n : Sebabipun ?
G : Perusahaan ora nompo BI (Buta Internet)
n : Wah, sakjanipun nggih saged
G : Tambah ora ketompo
n : Lho, lha kok ... ?
G : Mesthi ora bakal nyambut gawe, kakehan dolanan
    Internet, to? Ngentek-entekke pulsa !

***

G : Kowe waras opo ora?
o : Lha, kulo nggih waras to Pak.
G : Ra ketompo..... ..
o : Kenging nopo .....?
G : Mengko kowe mesthi ora krasan neng kene.
o : Niku rumiyin Pak, sakmeniko sampun rodo edan.
G : Malah ra ketompo..... .
o : Pripun to niki....?
G : Mengko aku duwe saingan..... .....
o: PERUSAHAAN KERE... BOS E E EDAN PISANN.

64 comments:

Arie - Bunda Icha Anakku Sayang said...

ha..ha..ha..ha..mesakke temen sing nglamar neng kono :)))))

laksita wijayanti said...

mangan ati tenan kae bun, hihihih

hananto sudibyo said...

huahahaha...walah jian temenanan iki bos e mesthi sekolah e mbiyen nang srimulat... :-D

sendiriajah kali said...

yaaa...gada terjemahannya...

The True Ideas said...

ndak ngerti...*pura2*

laksita wijayanti said...

yae mas, hahaha

laksita wijayanti said...

lhoo, katanya neng retha mo belajar basa jawi neh...

laksita wijayanti said...

hohoho pakdhe kura kura neng perahu kiee

hananto sudibyo said...

hahaha paling ora bos e ki keakehan mangan telo puhung...lha ko arep nyambut gawe oleh e nakoni angel e ora jamak koyo ngono :-)

hananto sudibyo said...

bos e kekakehan mangan telo puhung yak e hahaha

hananto sudibyo said...

buka kamusnye repot ndreth...huruf honocoroko hehehehe

hananto sudibyo said...

ndreth...silahkan buka kamus :-)

laksita wijayanti said...

digoreng teros dicemil tiap wawancara uwong, hahahaha

vita hashim said...

Hua ha ha... walo ada beberapa yang nggak ngerti *jawa kafir* tapi bagian yang kumengerti lucuwwww sekali

laksita wijayanti said...

jal, djilihke kamuse mas
retha ben sinau

*** ste*** said...

hwahaha

perna baca di blog sebelah, 2 bulan yg lalu

laksita wijayanti said...

wedewwww, jombang wes arep memisahkan diri dari njowo po mbk?

laksita wijayanti said...

hihihih, iya ini kiriman dari temenku kiky

hananto sudibyo said...

lha njenengan sing luwih cedhak karo neng retha no.... ben iso ngguyu :-)

lina lathifa said...

hwahwahahaa... jawaban sing keri dhewe nggarai ngakak. :))

yelli ordinary people said...

ga ngerti serius

laksita wijayanti said...

aku adohh lo, kiro kiro 20 langkah, hahaha

laksita wijayanti said...

yo ngono kuwi nek perusahaan efisien bangett bangettt, ;))

laksita wijayanti said...

wakssss..........nanti pasti ada humor basa minang di sitenya jeng yelli....hehehe
itu nyeritain interview pegawai baru jeng
cuman si perusahaan ini pelitnya minta ampunnn

hananto sudibyo said...

halah adoh temenan...tak golek ke ojek po ? :-)

sendiriajah kali said...

Huaaaaa...diskriminasi!!aq mengadu pada komnas HAM! aq mo nuntut pemilik blog menerjemahkan ketopraknya...

laksita wijayanti said...

aku njaluk mentahe wae mas

laksita wijayanti said...

psssst......................

Linda nicegreen said...

weleh
frustasi deh mbak yg ngelamar kerjaan :D

laksita wijayanti said...

hihihihih......sampe saiki rak ono sek ketrimo yae mbk

weedy inzaghi said...

haha... wes tau moco mba..

laksita wijayanti said...

hihihihih

-- san diniarie --- said...

aduh translate bu........

Tian OT said...

piye iki?

Asri Arsiati said...

qeqeqeee... aku jg orang sunda tp ngerti koq.. ;)

laksita wijayanti said...

ehhh.....???ok, ok, tapi butuh waktu neh mbk

laksita wijayanti said...

apik apik wae pak, hehehe

laksita wijayanti said...

Sip dah bunda!

Bambang Priantono said...

Terjemahin dong (pura2 gak ngerti jowo)

laksita wijayanti said...

monggoh cak, tulung diterjemahke yo....
aku rep muleh sik, hihihih

Bambang Priantono said...

asem pancene! hahahahahaha...

Vita Rumanti said...

Perusahaan aneh.........!

Epri Abdurrahman Rafi' said...

Edan kabeh podo ra waras babar blaZZZZ :D

arif s said...

Lha trus sing nulis piye kabare? hehehehe, (*kabuuurrr keburu di lempar majalah*)

Hani Ummunawwaf said...

Huahaha..bubar2,mengko Ndak ketularan raWaras

Mamat Rahmat said...

bos e ncen edhan....... jawab opo ae pasti ra ketompo.... gak niat golek karyawan po piye....

Mbak Yulfa said...

huahahahha.... itu kalo aku yg diwawancara belum sampai pertanyaan ketiga sudah mengundurkan diri

Zulhanif Arifin said...

hwaaaahahahaha...dirimu kok lucu to mba, ngekek aku, gek2 bosse iku dirimu yooo... :P

Bocah Angon said...

xita, pengalamanmu sing endi???????

hehehhehehe

lani marliani said...

Bengong sambil mangap..

hananto sudibyo said...

sita :lha ono ojek sing wis mateng po ? kok njaluk sing mentah ? :-)
andretha : ngadunye ke wayang orang barata ndreth... :-D

laksita wijayanti said...

maklum lah jeng, namanya juga jaman krisis, kudu efisien sebaik baiknya

laksita wijayanti said...

mas epri sek moco ojo melu melu rak waras lhoo yaa

laksita wijayanti said...

tetep waras dunkk............

laksita wijayanti said...

hahaha........keknya kalo dah mampir bentar dah kena tuh virusnya

laksita wijayanti said...

sabar, sabar, ojo setress mat...

laksita wijayanti said...

hihihhihi, keputusan yang bijak mbk

laksita wijayanti said...

weeeeeee................aku kie masih setaff lho yaaa, dhudhuk boss

laksita wijayanti said...

seng ndi yo pakdhe....jangan jangan semua tapi aku ndak nyadar, hahahaha

laksita wijayanti said...

awas bumil, nanti ada lalat masuk loh!!
biasanya sekitar buah kweni banyak lalatnya

laksita wijayanti said...

ono no, kuwi lho mas, sek bentuke lembaran warna ijo, hahaha

hananto sudibyo said...

nek sing abang piye ? gelem ? hahaha

abdullah almukhlish said...

wes ra usah kerjo,mbecak ae !!!!!! ;)

samsul aiman said...

duh sita.....pusing bacanya.jadi malu,anak keturunan jawa yg ga bisa berbahasa jawa.